Du er her:

Uddybende om koret

AKTUELT

Fra og med september 2020 er koret - på grund af coronatiden - delt op i tre ligeværdige og
4-stemmige kor med 12 sangere i hvert kor.
Det vil sige, at koret aktuelt består af tre kammerkor.

Alle er meget velkomne til at søge ind i koret.

Da koret er et fuldt udbygget 4-stemmigt kor, er vi nødt til arbejde med venteliste for nye sangere til koret.

HVIS DU har lyst til at synge vores i kor, er det en stor fordel for dig at komme ind på korets venteliste,

således du har mulighed for at starte straks i koret, når der ind imellem bliver en ledig plads.

Korleder og Organist Karen Bidstrup
E-mail: kbidstrup@gmail.com

KORET

Koret består af 37 sangere af begge køn.

Sangerne er fordelt således på korets stemmegrupper, antal per 21. september 2020

• Kvindestemmer: 15 sopraner, 11 alter, 1 kontraalt
  • Herrestemmer: 3 tenorer, 7 basser

Aldersgruppe: Hovedparten 30-55 år. Derudover fra 55 år og opefter.

HISTORIE

Ormslev-Stavtrup Koret blev etableret den 18. januar 2017.

Allerede i korets første sæson januar 2017 – juni 2017 sang koret 6 gange for offentligheden med stor succes. Dette både som a capella kor og ledsaget af orgel / klaver samt med fløjte- og violinsolister ved særlige gudstjenester og højtider i kirken, samt ved en flot sommerkoncert af fin musikalsk kvalitet i juni 2017.

REPERTOIRE

Nye og kendte sange samt korsatser i skøn blanding. Dette i både let klassisk og moderne rytmisk stil.

Ved alle koraftner synger vi også fra højskolesangbogen. Dette tilpasset årstiderne, højtiderne samt korets ønsker og forslag.

KULTUR og OMGANGSTONE

Korets fællesskab er forankret i stor sangglæde, stabil deltagelse og fælles engagement i koncentreret øvning for at få vores fælles korsang til at lyde godt, både til glæde for os selv og dem vi glæder med vores sang.

Vi har det altid sjovt og hyggeligt sammen i en positiv, uhøjtidelig og afstressende atmosfære.

En onsdags-sangaften omfatter

• 19:15 – 20:00, Opvarmning og Øvning, del 1
  • 20:00 – 20:15, Kaffe/te - pause og hyggesnak
  • 20:15 – 21:00, Øvning, del 2 og Tak for i aften

FORUDSÆTNINGER

Nodekendskab er ikke et krav, men naturligvis altid en fordel. At lære nye sange og melodier i hver af stemmegrupperne sørger korlederen for er sjovt og lærerigt, uanset om man kan læse noder eller ikke.

Eneste krav er, at man formår at lytte sig ind i og synge med indenfor korets toner, sang og klang, hvilket de allerfleste kan. Dette afklares let via en kort, hyggelig ”filter-sang” øvelse med korets dirigent.

DERFOR SYNGER VI I KORET

• Sang er stærkt afstressende
  • Familieaktivitets mulighed uden pres
  • Styrker selvværd og selvtillid
  • Oplever musikkens kollektive kraft
  • Lytter til hinanden
  • Styrker koncentrationsevnen
  • Øger indlæringen
  • Kan være med til at rykke grænser
  • Udvider komfort-zonen
  • Sang skaber glæde og energi

ALTID SPÆNDENDE KOR-PROJEKTER i ”STØBESKEEN”

Koret medvirker i kirken ved udvalgte gudstjenester og særlige lejligheder i lokalområdet.

Eksempler herpå er

• festlig høstgudstjeneste med frokost
  • juleunderholdning 1. søndag i advent
  • synge julen ind på Lokalcenter Søholm