Koret

SÆSON OPSTART, onsdag den 23. august 2017, kl. 19.15

ORMSLEV-STAVTRUP KORET

onsdage kl. 19.15 – 21.00 i Stavtrup Sognegård
Råhøjvej 5, Stavtrup, 8260 Viby J.

HISTORIE
Ormslev-Stavtrup Koret blev etableret den 18. januar 2017.

Allerede i korets første sæson januar 2017 – juni 2017 har koret sunget 6 gange for offentligheden med stor succes. Dette både som a capella kor og ledsaget af orgel / klaver samt med fløjte- og violinsolister ved særlige gudstjenester og højtider i kirken, samt ved en flot sommerkoncert af fin musikalsk kvalitet i juni 2017.

KORET
Koret består af 23 sangere af begge køn.

De 23 sangere er fordelt således på korets stemmegrupper (antal per 19. juli 2017)

• Damestemmer: 10 sopraner og 8 alter
  • Herrestemmer: 2 tenorer og 3 basser

Aldergruppe: halvdelen 35-45 år, halvdelen fra 45 år og opefter

REPERTOIRE
Nye og kendte sange samt korsatser i skøn blanding. Dette i både let klassisk og moderne rytmisk stil.

Ved alle koraftner synger vi også fra højskolesangbogen.
Dette tilpasset årstiderne, højtiderne samt korets ønsker og forslag.

KULTUR og OMGANGSTONE
Korets fællesskab er forankret i stor sangglæde, stabil deltagelse og fælles engagement i koncentreret øvning for at få vores fælles korsang til at lyde godt, både til glæde for os selv og dem vi glæder med vores sang.
Vi har det altid sjovt og hyggeligt sammen i en positiv, uhøjtidelig og afstressende atmosfære.

En onsdags-sangaften omfatter

• 19:15 – 20:00, Opvarmning og Øvning, del 1
  • 20:00 – 20:15, Kaffe/te – pause og hyggesnak
  • 20:15 – 21:00, Øvning, del 2 og Tak for i aften

ÅBEN FOR TILGANG
Vi har altid plads til flere der kan lide at synge. Nodekendskab er ikke et krav, men naturligvis altid en fordel. At lære nye sange og melodier i hver af stemmegrupperne sørger korlederen for er sjovt og lærerigt uanset om man kan læse noder eller ikke.

Eneste krav er, at man formår at lytte sig ind i og synge med indenfor korets toner, sang og klang, hvilket de allerfleste kan. Dette afklares let via en kort, hyggelig ”filter-sang” øvelse med korets dirigent.

DERFOR SYNGER VI I KORET

• Sang er stærkt afstressende
  • Familieaktivitets mulighed uden pres
  • Styrker selvværd og selvtillid
  • Oplever musikkens kollektive kraft
  • Lytter til hinanden
  • Styrker koncentrationsevnen
  • Øger indlæringen
  • Kan være med til at rykke grænser
  • Udvider komfort-zonen
  • Sang skaber glæde

SPÆNDENDE KOR-PROJEKTER i ”STØBESKEEN”
Koret medvirker i kirken ved udvalgte gudstjenester og særlige lejligheder i lokalområdet.
Eksempler herpå er

• festlig høstgudstjeneste med frokost
  • juleunderholdning 1. søndag i advent
  • synge julen ind på Lokalcenter Søholm
  • synge forårsrepertoire på Hospice Søholm
  • synge sammen med top professionelle kor og instrumentalister ved koncerter i kirken
  • korets sommerkoncert
  • osv

Korleder og Organist Karen Bidstrup
E-mail: kbidstrup@gmail.com

VELKOMMEN
Du er altid velkommen til at komme og synge med et par gange for at opleve sangens afstressende virkning og vores dejlige sangfællesskab m.m..
KOM og SYNG MED og OPLEV om det er noget for dig og din familie.

Billeder fra forårssæson 2017
Periode 5 måneder:
Fra Korets etablering, den 18. januar 2017 til Korets Sommerkoncert, den 17. juni 2017

FB2017-01B Sognegårdsvindue